Formació en Primers auxilisUn cop acabat el curs, tot l’equip de l’escola ha fet un curs de Primers auxilis. Un professional
de la Creu Roja s’ha desplaçat al centre per a formar-nos en aquest camp, per a poder atendre
situacions d’emergència i també per a tenir habilitats suficients per a poder-les prevenir.Celebrem la Festa d’EscolaEl passat 8 de juny vam celebrar durant el matí la Festa de l’Escola. Els alumnes i les seves
famílies van anar arribant a l’escola on tenien preparades activitats per a fer tots
conjuntament: jocs d’aigua, tallers de manualitats i també jocs cooperatius al pati de la pista.
Va ser una trobada molt interactiva on també es va poder veure el recull de la feina feta
durant tot el curs!Premi al Concurs de dibuix del BBVAUn dels nostres alumnes ha guanyat un premi de dibuix sobre els efectes de la contaminació al planeta! El dibuix es va presentar al concurs de dibuix que organitza el BBVA cada any amb diferents temes.
Moltes felicitats!

Setmana de sensibilització vers la diversitat funcionalDe l’1 al 5 d’abril es va dur a terme a les escoles de la Fundació Collserola la Setmana de sensibilització vers la diversitat funcional. Bellaire, així com les altres fundacions vinculades (Fundació Institut de Psicologia i Fundació Els Xiprers) i d’altres entitats que també treballen en aquest àmbit van col·laborar activament en aquesta setmana de sensibilització amb xerrades, activitats esportives, cinefòrums... La participació de Bellaire es va fer el dia 2 d’abril, dia mundial de l’autisme, amb conferències a les diferents escoles a càrrec de la coordinadora pedagògica, Bàrbara Vives, i la directora de Bellaire, l’Olga Gisbert.Jornades ludicoesportives amb l’Escola Ramon FusterDurant els mesos de març i abril han tingut lloc jornades lúdico-esportives organitzades per l'Escola Bellaire, en les quals han participat un grup de vuit alumnes de l’escola i els alumnes de 6é C de l'Escola Ramon Fuster. Per exemple, a la jornada del 28 de març els alumnes van jugar cooperativament a futbol, bàsquet, joc de l’oca humana gegant i al joc de taula "Life junior".

El més valuós de les trobades són els aprenentatges que s'emporten tots els alumnes bidireccionalment, donat que els alumnes de Bellaire són capaços de posar en pràctica les estratègies que treballen per aprendre a interaccionar socialment i millorar les seves habilitats socials, i els alumnes del Ramon Fuster s'emporten aprenentatges vivencials que formaran part de la construcció dels seus valors i actituds envers la diversitat funcional.

Continuarem planificant més trobades amb l'objectiu és compartir, gaudir i oferir un espai on tots aprenem de tots. Continuem fent camí plegats!Nou equipament d’Educació física


Febrer 2019


Ja està instal·lat al pati de l’escola el nou equipament per treballar l’educació física amb els nostres alumnes més grans. Aquest equipament l’hem pogut adquirir gràcies al programa Territoris Solidaris (BBVA).

L’acollida per part dels alumnes ha estat molt bona!Guanyadors del Programa Territoris Solidaris (BBVA)


Febrer 2019


El passat 5 de gener es va celebrar a Barcelona l’acte d’entrega dels premis als guanyadors del Programa Territoris Solidaris del BBVA. Bellaire va ser un dels premiats, amb el projecte de crear un nou equipament per a l’educació física a l’escola. Estem molt contents per l’oportunitat de poder seguir millorant l’atenció i l’educació del nostre alumnat!Sessions formatives TEA


Novembre 2018


Aquesta tardor part de l’equip de l’escola ha assistit a dues sessions formatives a càrrec de la Dra. Amaia Hervás (“Què és l’autisme? Una visió actualitzada”) i de la Dra. Isabel Paula (“L’autolesió en l’autisme: recerca del dolor o alliberament del mateix?”).

Aquestes sessions estaven emmarcades en la celebració dels 50 anys de la Fundació Privada Autisme Guru.Jornades esportives


Novembre 2018


Aquest novembre el grup dels Carters han fet unes Jornades Esportives amb els alumnes de 6è de l’Escola Ramon Fuster. Aquell dia ens van fer una gran rebuda i un cop reunits al pati de la seva escola, ens van repartir en 8 equips, per realitzar 4 partits simultanis de futbol i bàsquet.

Va resultar una experiència molt enriquidora per tots i els Carters ja ens diuen que ho volen repetir.Formació en HHSS


Octubre 2018


Aquest mes d’octubre hem celebrat a l’escola una formació interna a càrrec de la Bàrbara Vives, la coordinadora pedagògica, per aprofundir en el desenvolupament d’habilitats socials en els nostres alumnes i ampliar de manera creativa les estratègies que utilitzem per a treballar-les.

Ha estat molt interessant!Formació en Sexoafectivitat i TEA


Juny 2018


Durant l’última setmana de juny hem realitzat tot l’equip de Bellaire una formació en Educació afectiva i sexual en TEA a càrrec de la Dra. Esther Trepat i professionals del seu equip, de la Fundació Institut de Psicologia.

Els objectius s’han organitzat al voltant de la salut i l’educació sexual i la prevenció de conductes de risc, entre d’altres per a poder dissenyar, aplicar i avaluar un programa d’educació afectiva i sexual.La Festa de l’escola


Juny 2018


El dissabte 9 de juny vam celebrar a l’escola la Festa de l’Escola. Aquest curs s’ha treballat LA NATURA com a centre d’interès per a tots els grups de l’escola i la festa també va estar orientada a aquest objectiu.

Basant-nos en tallers participatius on els alumnes i les seves famílies poguessin compartir, es van fer tallers d’esport, de reciclatge i d’ampolles sensorials amb motius naturals.

Vam acabar la festa amb un pica-pica al pati gran i amb el comiat dels alumnes que aquest curs ja marxen de l’escola.Formació “De l’adolescència a l’edat adulta en TEA”


Maig 2018


El dissabte 12 de maig bona part de l’equip va assistir a la formació De l’adolescència a l’edat adulta en TEA, impartit a Barcelona.

La formadora, Rosa Álvarez, va treballar sobre la idea que l’adolescència i el trànsit a la vida adulta són una de les etapes de major canvi i complexitat per les persones amb TEA i cal treballar-la amb estratègies específiques des de ben petits per a millorar la seva qualitat de vida.Taller de cuina


Maig 2018


Aquest final de curs hem fet un taller de cuina amb el Sasha, un exalumne de Bellaire que actualment està cursant una formació de cuiner a una escola de cuina de Barcelona.

S’ha treballat la recepta del postre amb els alumnes i han anat seguint els diferents passos amb la guia del xef.

Ha sigut tot un plaer i un orgull que un dels nostres ex-alumnes vingui a l’escola a ensenyar-nos tot el que està aprenent!Experiència inclusivaA l’abril, els grups dels Exploradors i la Mola van compartir una experiència molt enriquidora amb la classe de 5è B de l'escola Ramon Fuster de la Fundació Collserola. Van anar a veure el taller de plàstica i sorpresa! Els nois de 5è estaven treballant els colors primaris i els secundaris igual que nosaltres!

De forma molt natural es van organitzar parelles entre alumnes de Bellaire i del Ramon Fuster amb els quals van treballar la seva paleta de barreges.

Va ser una experiència molt enriquidora i els Exploradors i la Mola van sortir molt contents. Esperem que això pugui ser l'inici de compartir més experiències junts!Ajut de la Fundació CruyffAquest mes de març hem pogut millorar el pati gran de l’escola gràcies a l’ajut de la Fundació Cruyff i el seu projecte Pati 14.

Aquest projecte fomenta fer dels patis de les escoles un lloc més atractiu on poder jugar. Són els mateixos alumnes que, a través de treballar el projecte, trien el disseny de pati que més s’ajusta a la realitat de l’escola, el tipus de pintura i el tipus de joc que s’hi pot realitzar. Vam triar el disseny de jocs de gol.Col·laboració amb l’escola Ramon FusterAquest curs, hem iniciat una col·laboració amb l’escola Ramon Fuster com a part del projecte
de la Fundació Bellaire de treball conjunt entre l’escola ordinària i l’escola especial.
Des de l’escola entenem, com un dels objectius prioritaris, treballar per a la integració escolar i
social dels nostres alumnes.

En aquesta col·laboració, una mestra especialista en expressió visual i plàstica de l’escola Ramon Fuster ha començat a desenvolupar uns tallers amb dos dels grups de l’escola amb l’objectiu de treballar la flexibilitat a través dels experiments, la pintura i el dibuix. L’activitat es basa en el treball del rostre i les pròpies emocions i la seva relació amb els colors.Concert de NadalAl primer trimestre, la Maria Josep va crear un conte per treballar amb els nostres alumnes a l’aula. En aquest projecte hi va col·laborar, també, l’escola El Musical de Bellaterra, que va posar música al conte.

Els grups dels Exploradors i la Mola, juntament amb l’Orquestra de Grau Professional d’El Musical, vam representar, aquest passat Nadal, el conte “La Sara i els seus amics descobreixen uns sons màgics” a l’auditori de l’Escola Ramon Fuster.

A continuació, trobareu l’enregistrament del concert i un petit vídeo del treball de relaxació dels alumnes abans de començar l’actuació.
IV Congrés Estatal sobre Alteracions de ConductaEls passats dies 9 i 10 de novembre vam assistir al IV Congrés Estatal sobre Alteracions de Conducta celebrat a Manresa. L’objectiu del congrés era treballar al voltant de les alteracions de la conducta en persones amb TEA. Diferents professionals especialistes dels recursos de salut mental i l’educació de Catalunya, com també dels Estats Units i Dinamarca, van exposar les últimes investigacions i evidències sobre aquest tema.
La nova sala multisensorialAquest curs hem inaugurat una sala multisensorial a l’escola. L’hem pogut construir perquè vam presentar el projecte a la iniciativa del BBVA Territoris Solidaris i va ser escollit. Aquest trimestre, hem començat a utilitzar-la amb alguns grups i l’experiència ha estat tot un èxit. Al mes de setembre, tot l’equip vam rebre una formació específica en entorns multisensorials.

Us deixem un vídeo perquè pugueu veure-la en funcionament.