Experiència inclusivaA l’abril, els grups dels Exploradors i la Mola van compartir una experiència molt enriquidora amb la classe de 5è B de l'escola Ramon Fuster de la Fundació Collserola. Van anar a veure el taller de plàstica i sorpresa! Els nois de 5è estaven treballant els colors primaris i els secundaris igual que nosaltres!

De forma molt natural es van organitzar parelles entre alumnes de Bellaire i del Ramon Fuster amb els quals van treballar la seva paleta de barreges.

Va ser una experiència molt enriquidora i els Exploradors i la Mola van sortir molt contents. Esperem que això pugui ser l'inici de compartir més experiències junts!Ajut de la Fundació CruyffAquest mes de març hem pogut millorar el pati gran de l’escola gràcies a l’ajut de la Fundació Cruyff i el seu projecte Pati 14.

Aquest projecte fomenta fer dels patis de les escoles un lloc més atractiu on poder jugar. Són els mateixos alumnes que, a través de treballar el projecte, trien el disseny de pati que més s’ajusta a la realitat de l’escola, el tipus de pintura i el tipus de joc que s’hi pot realitzar. Vam triar el disseny de jocs de gol.Col·laboració amb l’escola Ramon FusterAquest curs, hem iniciat una col·laboració amb l’escola Ramon Fuster com a part del projecte
de la Fundació Bellaire de treball conjunt entre l’escola ordinària i l’escola especial.
Des de l’escola entenem, com un dels objectius prioritaris, treballar per a la integració escolar i
social dels nostres alumnes.

En aquesta col·laboració, una mestra especialista en expressió visual i plàstica de l’escola Ramon Fuster ha començat a desenvolupar uns tallers amb dos dels grups de l’escola amb l’objectiu de treballar la flexibilitat a través dels experiments, la pintura i el dibuix. L’activitat es basa en el treball del rostre i les pròpies emocions i la seva relació amb els colors.Concert de NadalAl primer trimestre, la Maria Josep va crear un conte per treballar amb els nostres alumnes a l’aula. En aquest projecte hi va col·laborar, també, l’escola El Musical de Bellaterra, que va posar música al conte.

Els grups dels Exploradors i la Mola, juntament amb l’Orquestra de Grau Professional d’El Musical, vam representar, aquest passat Nadal, el conte “La Sara i els seus amics descobreixen uns sons màgics” a l’auditori de l’Escola Ramon Fuster.

A continuació, trobareu l’enregistrament del concert i un petit vídeo del treball de relaxació dels alumnes abans de començar l’actuació.
IV Congrés Estatal sobre Alteracions de ConductaEls passats dies 9 i 10 de novembre vam assistir al IV Congrés Estatal sobre Alteracions de Conducta celebrat a Manresa. L’objectiu del congrés era treballar al voltant de les alteracions de la conducta en persones amb TEA. Diferents professionals especialistes dels recursos de salut mental i l’educació de Catalunya, com també dels Estats Units i Dinamarca, van exposar les últimes investigacions i evidències sobre aquest tema.
La nova sala multisensorialAquest curs hem inaugurat una sala multisensorial a l’escola. L’hem pogut construir perquè vam presentar el projecte a la iniciativa del BBVA Territoris Solidaris i va ser escollit. Aquest trimestre, hem començat a utilitzar-la amb alguns grups i l’experiència ha estat tot un èxit. Al mes de setembre, tot l’equip vam rebre una formació específica en entorns multisensorials.

Us deixem un vídeo perquè pugueu veure-la en funcionament.